Artistul de vineri – Konstantin Makovsky

220px-Konstantin_Makovsky-Self-Portrait-1856Pictorii ruși sunt mai puțin cunoscuți, așa încât azi ne-am propus să vă prezentăm lucrările unui pictor celebru în epoca sa, numit Konstantin Makovsky. Acesta a fost unul dintre reprezentanții de seamă ai așa-numitei arte academice, picturile sale prezentând o Rusie idealizată, dusă la perfecțiune.

Cu studii la academiile de artă din Moscova și Sankt Peresburg, Makovsky a fost influențat în lucrările sale ca și mulți alți artiști, de călătoriile pe care le-a întreprins. O influență majoră au avut vizitele în Franța, Egipt și Serbia. Arta sa cuprinde lucrări inspirate de istorie, mitologie, dar și din viața zilnică, el făcând parte, la un moment dat, dintr-un curent al pictorilor itineranți (călători). Makovsky a murit ca urmare a unui accident stupid, atunci când trăsura în care se afla a fost lovită de un tramvai electric.

Vă prezentăm câteva dintre lucrările reprezentative:

 

5f03cb379ecfe30a09e880b053129a90A_Boyar_Wedding_Feast_(Konstantin_Makovsky,_1883)_Google_Cultural_InstituteKonstantin_Makovsky_-_Escogiendo_la_noviakonstantin-makovsky-bridePeasant_House-Makovskyportrait-of-an-old-man-1874The Toilet of Venus

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s