Artistul de vineri – Freddy Mercury sau the show must go on

freddie-mercury

Freddy Mercury este, a fost și va fi unul dintre cei mai mari muzicieni ai tuturor timpurilor. Născut Farrokh Bulsara, Freddy a devenit celebru ca vocal al trupei Queen. Născut în Zanzibar, dar cu cetățenie britanică, Freddy provenea dintr-o familie parsi a cărei religie era zoroastrismul.

 

 

Și-a petrecut o mare parte a copilăriei în India, pentru ca la vârsta de 17 ani să se mute împreună cu familia în Marea Britanie. A urmat cursurile universitare având o diplomă în Artă. Marea lui pasiune a fost, însă, muzica. De aceea a cochetat cu tot felul de grupuri până la întâlnirea cu Bryan May și Roger Taylor, împreună cu care a pus bazele a ceea ce avea să devină cunoscut în lumea întreagă drept Queen.Vocea lui Mercury este unică și nu cred că a mai existat în lumea muzicală cineva capabil de performanțele sale.

Pe lângă o voce unică, Freddy a fost și un compozitor inspirat. Unele dintre cele mai mari hit-uri Queen îi aparțin. Vorbim aici de Bohemian Rapsody, Somebody to love, We are the champions, Don’t stop me now, Crazy little thing called love.

Deși un extrovertit pe scenă, spectacolele sale fiind memorabile, Freddy era, în realitate, timid și introvertit. Prietenii l-au descris ca fiind un om generos și foarte bun.

După moartea sa, popularitatea nu i-a scăzut, ci dimpotrivă. Și asta pe bună dreptate. Cărți, statui, până și o broască nou descoperită i-au fost dedicate (broasca a fost numită Mercuriana). Trupa Queen i-a dedicat lui, dar și celorlați artiști morți prea tineri, un cântec intitulat No One but You (Only the Good Die Young).

We love you too, Freddy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s