It’s a kind of magic – 2Cellos și noul lor album

download (1)Dacă nu ați auzit de 2Cellos până acum, odată cu lansarea ultimului lor album, Score, pe 17 martie, nu mai aveți nicio scuză.

Duo-ul croat format în anul 2010 din Stjepan Hauser și Luka Šulić cântă dumnezeiește la violoncel. Cu o tehnică interpretativă impecabilă, cei doi n-au pic de milă pentru strune și arcuşuri. Primele lor albume – 2Cellos (2011), In2ition (2013) și Celloverse (2015) – ne oferă în mare parte preluări de piese celebre din diverse genuri muzicale: rock, pop, muzică clasică și de cameră, câteva piese din coloanele sonore ale unor filme. De aceea, sunt pline de dinamism și pasiune și au un stil eterogen.

Albumul lor din acest an, Score, este un album de maturitate, ceva mai romantic și emoțional, rămânând doar în registrul clasic. 2Cellos preiau teme muzicale din filme celebre și pentru calitatea muzicii lor de fundal: Game of Thrones, Lord of the Rings, Braveheart, Breakfast at Tiffany’s, Gladiator (ca să dau doar câteva nume). Cele 14 piese reprezintă o călătorie muzicală plină de emoții și rafinament atât pentru melomani, cât și pentru cinefili.

Aranjamentele orchestrale sunt excelente, sound-ul celor de la 2Cellos fiind pus în valoare și completat de colaborarea cu cei de la the London Symphony Orchestra.

Singurele piese din playlist care m-au făcut să strâmb un pic din nas –  nu din cauza interpretărilor, vă asigur! – sunt temele muzicale din Love Story şi Titanic (My Heart Will Go On). Le-am auzit de atâtea ori de-a lungul anilor şi în atâtea variante, încât am ajuns la saturație; plus că înseşi originalele sunt cam prea lacrimogene pentru gusturile mele…

Vă las mai jos doar o mostră a ceea ce puteți descoperi ascultând acest album deosebit:

 

Bogdan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s