Seria Lunar Chronicles de Marissa Meyer

9780312641894_FCUna dintre cele mai bune serii fantasy pentru tineri și nu numai este seria Cronicile Lunare de Marissa Meyer. Din serie am citit cinci volume: Cinder, Scarlet, Cress, Winter și Fairest, fiecare dintre ele reinterpretând un basm tradițional. Nu am citit Stars Above, un volum de povestiri despre personajele seriei sus amintite. Cartea mai cuprinde și extrase din noul roman, Heartless , care reinterpretează povestea Reginei de Cupă din Alice în Țara Minunilor. Dacă de multe ori credem că poveștile sunt statice, că nu pot fi transformate, regândite și repovestite, Marissa Meyer ne arată cât de mult ne putem înșela.

Debordând de imaginație și idei care de care mai surprinzătoare, seria aceasta vă va ține treji până ce o veți termina. Dacă în Cinder, Cenușăreasa nu își pierde condurul, ci piciorul pentru că este un android, în Scarlet facem cunoștință nu doar cu o Scufiță Roșie ceva mai specială, dar și cu lupul cel rău care cu siguranță vă va plăcea mai mult decât este cazul.

Rapunzel și Albă ca Zăpada au și ele rolul lor în serie, dar, din nou vă vor surprinde. Mie mi-a plăcut și regina Levana și spre sfârșit mi-a fost milă de ea pe undeva. Lumea pe care o creează Meyer pentru personajele sale este interesantă și destul de complexă ca să nu pară artificială și falsă. Prinți și mutanți, aventuri în spațiu și pe Lună, intrigi și povești de dragoste se împletesc într-un mod fericit și realizează o serie foarte bună. Nu știu dacă s-a tradus în limba română, dar ar fi păcat să nu fie. Și sper din toată inima să se facă și un film sau un serial după cărțile Marissei Meyer.

Diana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s