Artistul de vineri – Edward Hopper sau când deșertăciunea prinde chip

Edward Hopper este considerat unul dintre cei mai mari, dacă nu cel mai mare pictor realist al secolului XX. American la origine, va fi influențat în crearea tablourilor sale de impresioniștii Cezanne, Monet și Degas cu ale căror lucrări se va întâlni în timpul unei călătorii de studii la Paris.

Hopper va avea succes în timpul vieții, ceea ce pentru un pictor este, pe undeva o raritate. Lucrarea sa House by The Railroad va fi prima sa pictură cumpărată de Muzeul de Artă Modernă din New York.

Ceea ce particularizează lucrările lui Hopper este lumina care pare a fi parte din singurătatea oamenilor pe care îi înconjoară. Când îi privești lucrările, te întrebi dacă omul emană singurătate sau lumina este cea care o transferă asupra lui. Tablourile lui Hopper se potrivesc mai mult ca niciodată lumii în care trăim, individualistă, lipsită de interacțiune și căldură umană.  Fiecare este singur chiar și atunci când este înconjurat de oameni.Atenția pentru detaliu și culoare sunt alte trăsături caracteristice care vă vor ajuta să recunaoșteți un tablou realizat de Hopper.

Sperăm că vă va face plăcere întâlnirea cu artistul din această vineri.

download-2new-york-movie-edward-hopper-1024x827house-by-the-railroad-edward-hopper-19252hopperroominnycover42290a882c05c409b24a89c42a2187a45

 

Diana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s