Sense8

download-2Netflix ne-a învățat de ceva vreme cu seriale interesante și provocatoare. Așa aș descrie și primul sezon din Sense8. Singura mea părere de rău, după ce l-am terminat, a fost faptul că trebuie să aștept până în mai pentru a vedea ce se mai întâmplă cu personajele.

Serialul este construit în jurul a opt oameni care nu se cunosc între ei, trăiesc în colțuri diferite ale planetei și au vieți total diferite, dar care se trezesc legați printr-o legătură psihică puternică în urma unor vise sau viziuni. Toți visează, în același timp, sinuciderea unei femei pe nume Angelica Turing care pare să le fi dat viață într-un mod spiritual, legându-i, practic, între ei.

Episoadele ne prezintă nu doar modul în care descoperă personajele că sunt legate între ele, ci și poveștile și secretele fiecăruia dintre ei. Odată cu noi le descoperă și ceilalți membri ai grupului. Aflăm astfel că, eroul macho din filme, Lito, este în viața reală homosexual, că Sun este expertă în arte marțiale și participă la meciuri mai mult sau mai puțin legale pentru a mai diminua din frustrarea de a fi femeie într-o lume dominată de cutume și tradiționalism cum este cea din Coreea de Sud. Mai aflăm că Wolfgang este implicat în lumea interlopă din Berlin, că Nomi nu este ceea ce pare, iar Kala își dorește mult mai mult de la viață decât îi poate oferi India. Viețile și problemele personajelor sunt construite cu migală și constituie, fiecare în sine, câte o poveste interesantă care merită urmărită.

Dintre toți, Capheus este favoritul meu. Locuiește în Nairobi, Kenya și este un mare fan al lui Van Damme. De altfel, autobuzul pe care îl conduce este colat în totalitate cu imagini ale actorului favorit și poartă numele de…Van Damn. Deși mama sa este bolnavă de HIV și viața lor este o continuă luptă pentru supraviețuire și o minimă siguranță, Capheus reșește să rămănă bun, moral și optimist. Alegerile pe care le va face de-a lungul sezonului vor sta sub semnul acestor calități.

Eroii noștri nu împărtășesc doar vise, ci își pot „împrumuta” și calitățile. Sun și Will îi vor scoate de multe ori din situații dificile, Capheus va fi cel care le va ridica moralul, Lito  va minți convingător pentru ei.

Una peste alta, este un serial care merită văzut. Actorii sunt bine aleși și se potrivesc rolurilor, poveștile de dragoste dau un plus de savoare și prezența unui adversar face lucrurile și mai interesante. Ce nu mi-a plăcut a fost gratuitatea unor imagini care nu cred ca își aveau locul în film. Dar cine știe, poate sunt eu mai pudibondă.

 

Diana

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s