Homo ludens sau câteva idei de jucării

Cred că între 2 și 3 ani este cel mai greu să găsești jucării istețe pentru un copil. Multe dintre cele pe care scrie +18 luni sunt mai mult pentru bebeluși, multe dintre cele pe care scrie +3 sunt, într-adevăr prea complicate sau au piese prea mici pentru un copil de 2 ani. Am găsit căteva jucării pentru această vârstă dificilă pe care vi le propunem și vouă dacă sunteți în pană de idei.

  • Cutia închide-deschide

2017-02-19-08-13-39Cu siguranță va ține copilul ocupat pentru că diferitele tipuri de încuietori îl vor provoca să descopere modul de funcționare. Îi va dezvolta, totodată motricitatea fină și atenția. Jucăria poate fi folosită în moduri multiple și este colorată atractiv. Singurul defect pe care i l-am găsit sunt colțurile destul de ascuțite. Trebuie folosită sub supravegherea unui adult.

  • Puzzle 3d

2017-02-19-08-15-43Puzzle-urile de acest tip sunt printre jucăriile favorite. Se fac și se desfac la nesfârșit. au elemente difeite, de la figuri geometrice la animăluțe și mașini. Ajută copilul nu doar să își dezvolte atenția și simțul de observație ci și vocabularul. Prețurl de acizhiție diferă. Se găsesc începând de la 18 lei bucata.

         

  •  Covorașul puzzle 

2017-02-19-08-16-34Făcut din material moale și colorat divers, covorașul acesta este, din nou, un puzlle numai bun pentru copiii de 2 ani. Fiecare animal se desface în bucățele mai mici care îi permit copilului, din nou, să învețe ce este un ochi, o burtică, etc. Trebuie folosită sub supravegherea unui adult.

 

  • Jocuri de îndemânare

2017-02-19-08-14-31Se găsesc sub diferite forme și culori. Sunt amuzante și distractive, dar și provocatoare pentru copil. Îl ajută să își dezvolte motricitatea fină, răbdarea și concentrarea.

 

 

  • Cărțile de joc Montessori cu culori

carti-de-joc-montessori-culori-305Lumea din jur este plină de culoare. Acestea exercită o adevărată fascinație asupra copiilor. Îi puteți ajuta să le identifice și să le învețe cu aceste cărți de joc. Pachetul cuprinde culori simple și compuse. La culorile compuse, pe spatele fiecărei cărți sunt specificate culorile de bază din care se formează. Fiecare culoare are atașate câteva obiecte de aceeași culoare cu care se pot forma grupe de culori. Este un joc interesant și pe care copiii îl pot juca la nesfârșit.

Diana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s